Res till Rom

Även om vi förespråkar boende i Stockholm i första hand så ska vi idag slå ett litet slag för att åka utomlands. För dig som bor några timmar från Stockholm och åker dit med jämna mellanrum för att shoppa, gå på Skansen eller bara ta en weekend så finns nämligen ett alternativ. Det behöver inte vara dyrare att flyga med Ryan Air (eller annat lågprisflyg) ner i Europa.

Om vi tar den italienska huvudstaden Rom som exempel, så flyger flygbolagen dagligen till de två flygplatserna i staden, Ciampino och Fiumcino. Därifrån är det bara en kortare resa in till ett av världens mest kända historiska centrum. Det vi vill säga är att det inte behöver vara dyrare att flyga och bo på vandrarhem i Rom än att ta tåget till vår egen huvudstad.

Självklart kan man inte åka till Italien var och varannan helg, men varför inte lyxa till det någon gång om året och åka på weekend utomlands? Det behöver inte vara just Rom, utan det finns minst lika prisvärda alternativ till London, Paris, Prag eller Madrid.

Vandrarhem i Rom

Nivån på vandrarhem och hostel i sydeuropa är inte riktigt som här i Sverige. Först och främst är det en väldigt varierande nivå på boendena. Därför bör du inte boka första bästa vandrarhem i Rom. Dessutom finns det mindre bra stadsdelar i staden och tyvärr ligger en hel del av alla hostel i just de här områdena.

Du bör med andra ord titta mycket på bokningssajternas betyg och recensioner på de vandrarhem du undersöker. Men om du vill lyxa till det extra mycket så kanske du ska överväga att gå upp en prisklass och antingen boka ett finare vandrarhem eller helt enkelt boka ett hotell.

Vi rekommenderar att kolla på vandrarhem i stadsdelarna Monti och Trastevere. Två fantastiska stadsdelar som rymmer vackra smala gator och mysiga promenadstråk. Här finns gott om boenden dessutom.

Hoppas du fått lite inspiration för en weekend i Italien. Nästa gång kan du ju åka till Stockholm och bo på vandrarhem igen!

26 jan 2017